El Grup d’Història de la Ciència de la IMF-CSIC,
el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya i
la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica organitzen:
Dijous 20 de Febrer de 2020, a les 10.00h-12.00h
Aula 1. Institució Milà i Fontanals (CSIC) Carrer Egipcíaques, 15
Dialogues with Prof. Ludmilla Jordanova
La sessió està dirigida a estudiants de màster i doctorat. Consistirà en una breu exposició de 5 projectes de tesi doctoral que seran debatuts amb la historiadora anglesa i amb el públic assistent (la sessió s’obre a tothom via Skype mitjançant l’adreça “Institución Milá y Fontanals”).
Presentacions a càrrec de:
Cristina Sans-Ponseti
The rise of Laboratorios Grifols and the industrialization of haemotherapy. Medicine and technological innovation in Catalonia (1931-1955)
Javier Poveda Figueroa
The problem of computational intractability and artificial intelligence: From the Dartmouth conference to the P-NP problem (1955-1971)
Marta Ferrer Gómez
Networks of Collective Authorship: Alternative Sciences and Narrative Form in Nineteenth-century Spain
Ned Somerville
The Musealization of Barcelona’s Industrial Past
Ana Lorente
Archives (0). A history of a fragmentary investigation about misogyny and violence. 1880-1913. Spain.
Ludmilla Jordanova (1949), historiadora de la ciència, graduada en ciències naturals i en història de l’art i doctora en història de la ciència. Té una llarga carrera com a investigadora i professora en història, especialment en història moderna, història de la ciència, història cultural i arts visuals i museologia a les universitat d’Oxford, Essex, Cambridge, East Anglia, Londres i Durham. A la seva darrera etapa a la Universitat de Cambridge va dirigir el “Centre for Research in the Arts, Social Sciences and Humanities” (CRASSH), per passar després a exercir com a professor d’història moderna a King’s College, Londres, i, actualment, dirigir el “Centre for Visual Arts and Culture” (CVAC) del department d’història de la Universitat de Durham. Actualment, dirigeix en aquest centre el programa de doctorat en cultura visual finançat pel Leverhulme Trust. També és membre del consell assessor del “Science Museum Group”, on actualment col·labora en l’exposició “Locomotion”. Treballa de manera regular amb artistes contemporànies, tot destacant la seva contribució editorial al desè aniversari del part d’escultures “Jupiter Artland” a prop d’Edimburg. Es pot trobar més informació professional a http://www.ludmillajordanova.com/.