Rutes científiques

Un hospital medieval al centre de la ciutat, el descobriment d’estrelles i planetes, la mesura del metre, espectaculars globus captius, un mamut molt catòlic, xerrades dedicades a fenomens paranormals, fonts màgiques que encara meravellen…

Per comprendre la història de Barcelona necessitem, sense dubte, considerar la dimensió científica que ha tingut. A la vegada, per entendre la història de la ciència a la ciutat hem de conèixer la història d’aquesta ciutat. Aquests són alguns del exemples d’històries de ciència a Barcelona que ens porten a veure com ciència i ciutat han mantingut sempre una relació molt estreta. Per realitzar aquests itineraris hem comptat amb la col·laboració d’experts historiadors de la ciència i la tècnica que treballen els diversos temes tractats a les Rutes.

Us convidem a descobrir una Barcelona poc habitual, poc explicada i amb moltes històries, racons i detalls poc coneguts fins i tot per aquells que pensaven que ho sabien tot de Barcelona. Intentarem que aquest sigui un viatge interessant, acurat històricament però també amè i entretingut.

Els itineraris es podran explorar per tres vies diferents:

Route you és una de les pàgines líders a Europa pel que a la creació i divulgació de tot tipus de rutes i itineraris. A Route You podreu veure en detall la ruta, els punts d’interès, descarregar-la per poder imprimir-la o pel vostre GPS.

Izi Travel ens permetrà descobrir les rutes mitjançant una àudio guia que descriurà cadascuna de les parades interessants. Després de descarregar-nos l’aplicació d’Izi Travel podreu escoltar les rutes al nostre telèfon mentre recorrem els carrers de Barcelona.

El món virtual ha revolucionat les nostres vides, però res millor que recórrer la ciutat acompanyat d’un guia expert que t’expliqui els seus racons científics. Històries de Ciència està especialitzada en Rutes Científiques per Barcelona per tot tipus de públics.

Així doncs, us proposem fins a set itineraris històrics pel patrimoni de Barcelona centrats en aquesta unió entre ciència i ciutat. Els itineraris estan centrats en històries relacionades amb barris de la ciutat com Gràcia o Sant Andreu, o amb temàtiques concretes com les Ciències Naturals, la Salut i l’Espiritisme, que transcorren pels carrers de Ciutat Vella, o bé les Exposicions de 1888, a la Ciutadella, i de 1929, a Montjuïc.

Podeu trobar aquests itineraris en Català, Castellà i, gràcies al suport de la British Society for the History of Science, també en Anglès.

Itineraris disponibles:

Ciència i tecnologia a l’Exposició Universal de 1888
Històries de Ciència a Gràcia
Indústria a Sant Andreu de Palomar
En els límits de la Ciència: Espiritisme a Barcelona
Ciència i Tècnica a l’Exposició Internacional de 1929
Sanitat al Raval: Una història de més de 500 anys (Barcelona)
Històries naturals a Ciutat Vella (Barcelona)
Amb la col·laboració de:
Miquel Carandell

Laura Valls

Clara Florensa

Judit Gil

Ned Sommerville

José Pardo Tomás

Alfons Zarzoso

Caterina Solé