4t lliurament de la 4ª edició de “FEM ciència?: Història Ambiental”
Entrevista a Leida Fernández Prieto [03.10.2024]
“Al afirmar que no hubo (muchas) mujeres, se valida la tesis de que no hubo resiliencia y transmisión de los saberes por parte de los esclavizados.”
En aquesta entrevista parlarem amb Leida Fernández Prieto sobre el imperialisme ecològic, l’agricultura tropical, les plagues i l’esclavisme a Cuba.
Leida Fernández Prieto és llicenciada en historia per la Universidad de La Habana, Cuba. També és doctora en història per la Universidad de La Habana. Actualment és investigadora al grup d’Estudis Comparats del Carib i el Món Atlàntic de l’Instituto de Historia (IH) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). També és investigadora visitante Wilbur Marvin i investigadora associada del programa d’estudis sobre Cuba del David Rockefeller Center for Latin American Studies de la Harvard University, Estats Units. I ha sigut investigadora convidada a diferents universitats a nivell internacional, principalment a Amèrica. Els seus temes d’estudi es centren en la història de l’agricultura, l’ecologisme i l’esclavisme al Carib, especialment a Cuba, durant els segles XIX i XX. Des del 2023 és la directora de la revista d’història de la ciència i medicina Asclepio; també forma part del consell de redacció de la Revista de Indias, del CISC. Per conèixer més a fons la seva activitat, podeu consultar el següent enllaç.