9è lliurament de la 4ª edició de “FEM ciència?: Història Ambiental”
Entrevista a Marta Guadalupe Rivera Ferre
“Las mujeres son las que se han quedado con el conocimiento de cómo se producían los alimentos antiguamente.”
En aquesta entrevista parlarem amb Marta Rivera Ferre la mercantilització de l’agricultura i ramaderia, les pageses i colonialisme sobre el medi rural.
Marta Rivera Ferre és llicenciada en veterinària per la Universidad de Córdoba, i també va cursar un màster en alimentació animal per la University of Aberdeen, Regne Unit. És doctora en veterinària per la Universidad de Córdoba i en sociologia per la Universitat de Barcelona. Ha estat investigadora post-doctoral a diferents institucions com la Wageningen University and Research Center, Països Baixos; i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat investigadora, professora i directora de la càtedra d’Agroecologia i Sistemes Alimentaris a la Unviersitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en el període 2013-2021. Actualment és professora d’investigació al Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (INGENIO, CSIC-UPV). Els seus temes d’estudi s’emmarquen en els sistemes alimentaris, especialment la seguretat i la sobirania alimentaria, i la seva adaptació al canvi climàtic, centrant-se en el gènere i la interacció amb altres eixos de poder i discriminació. Actualment és la investigadora principal dels projecte Supporting Women-Led Innovation in Farming Territories (SWIFT) i Rupturas en cadenes de valor pastoral y sostenibilidad en un contexto de cambio climático e incertidumbre creciente; i coordinadora dels projecte Trans-disciplinary approaches for systemic econòmic, ecological and climate change transitions (Agroecology-TRANSECT) i Innovative models for sustainable future of Mediterranean pastoral Systems (PASTINNOVA). També ha participat com a autora líder en tres grups de l’ONU, a part de col·laborar amb UNWomen.